speaker-photo

Amina Karić

Vice President of Operations at Authority Partners

Sa preko 20 godina iskustva rada u oblastima razvoja softvera, strateškog planiranja i upravljanja u IT industriji, Amina Karić, direktorica operacija globalne IT kompanije Authority Partners, od samog početka aktivno je uključena u njen rast i razvoj u Bosni i Hercegovini, a koja zapošljava preko 500 zaposlenih.

Diplomirala je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a karijeru u Authority Partners-u je započela kao softverska programerka.

Kroz svoje dugogodišnje radno iskustvo posvećena je stvaranju novih vrijednosti, obrazovanju novih talenata i sveopćem razvoju IT industrije u BiH. Vođena motivisanjem novih generacija da iskoriste sve mogućnosti u IT industriji, te da sebi stvore bolji život i doprinesu društvu u kojem žive, česta je predavačica na poslovnim i IT konferencijama, te raznim društvenim događajima.

Citat: „Tehnologija može olakšati život ljudima, olakšati inkluziju i riješiti različite globalne probleme. Budite građani i građanke Univerzuma, pomozite stvaranju boljeg svijeta za nove generacije”

 

09:45 - 11:00

Subota 08.10

Panel: Trendovi u IT industriji

Direktori lokalnih i regionalnih kompanija, koji imaju višedecenijsko iskustvo a čije kompanije uglavnom rade za strana tržišta i renomirane svjetske kompanije će razgovarati sa kakvim izazovima se susreću njihove kompanije, kako ih rešavaju, i koji su to trendovi koji nas očekuju u budućnosti, kao i kako se najbolje pripremiti za njih.

Učesnici na panelu su:
Amina Karić, Autority Partners, potpredsjednica, Bosna i Hercegovina
Nikola Kapraljević, Infinum, izvršni direktor, Hrvatska

Ivica Tatar, Logate, izvršni direktor i vlasnik, Crna Gora
Predrag Lešić,
DoMEn, izvršni direktor, Crna Gora
Dario Juričić, NSoft, izvršni direktor, Bosna i Hercegovina

Moderator: Milica Brkuljan, direktorica projekata, Bild studio

11:00 - 11:15

Subota 08.10

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori na temu "Trendovi u IT industriji"