speaker-photo

Chanan Lavi

Co-founder and CEO Kenbi

Suosnivač i izvršni direktor kompanije Kipp je ekspert za plaćanja. Pre osnivanja kompanije Kipp, Chanan je bio na višim pozicijama koje su uključivale upravljanje, optimizaciju i razvoj poslovanja e-plaćanja u vodećim trgovačkim i finansijskim kompanijama, gde je optimizovao stope odobrenja, cijene, troškove i devizne poslove. U ovoj godini njegova kompanija je dobila investiciju od 5 miliona dolara od VC fonda Seed.

Magistrirao je ekonomiju na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu. Srećno je oženjen i ima četvoro dece. Kada ne optimizuje odobrenja plaćanja, Čenan voli da trči, kuva i svira gitaru.

10:30 - 12:15

Petak 07.10

PANEL II: Pokretanje digitalne fintech banke/usluge plaćanja: Šta je potrebno? Razvojna, regulatorna i tržišna razmatranja

Tokom 2021. godine, u Fintech industriju investirano je ogromnih 134 milijarde dolara. Prema podacima Statiste, očekuje se da će do 2024. godine vrijednost sektora dostići 188 milijardi eura. Banke širom svijeta se digitalizuju, ali inovatori često više vole da preskoče konvencionalne modele i počnu ispočetka. Hajde da saznamo šta je potrebno kada krenete od nule: ništa slično ovome nikada ranije nije urađeno. Uz moderatora Vlada Vukovića, iz CFO Coinis, naši panelisti govoriće o najvećim Fintech mogućnostima, izazovima i načinima kako da ih ublažimo:

  • Varlam Ebanoidze, direktor sektora za fintech i suptech, Centralna banka Gruzije; 
  • Vasil Shengelia, šef odjeljenja za razvoj finansijskih i supervizorskih tehnologija – stručnjak za otvoreno bankarstvo, Centralna banka Gruzije;
  • Chanan Lavi, glavni izvršni direktor i suosnivač Fintech – Kenbi, Izrael;
  •  Nika Kurdiani, zamjenik glavnog izvršnog direktora TBC banke i glavni izvršni direktor, Digital/neo Space Bank Gruzija:
  • Miloš Milošević, izvršni direktor i suosnivač, ICT/Fintech Fleka
  • Ivica Tatar, izvršni direktor i suosnivač, ICT/Fintech Logate;