speaker-photo

Nika Kurdiani

Zamjenik generalnog direktora TBC banke i generalni direktor Digitalne Space Banke

Nika ima oko 20 godina iskustva u industriji finansijskih usluga, što uključuje pet godina u UniCredit Grupi u Austriji, Turskoj i Kazahstanu. Neposredno pre nego što se pridružio TBC banci 2014. godine, Nika je bio generalni direktor u Kaspi banci, vodećoj banci u Kazahstanu.

Pre sticanja diplome MBA 2007. godine, radio je kao šef odeljenja za bankarstvo sa stanovništvom Banke Republic Georgia, Societe Generale Group, i imao je nekoliko pozicija u Banci Džordžije između 2003. i 2006. Ima ekspertizu u integraciji nakon akvizicije i restrukturiranje, bankarstvo sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima, kao i oblasti Fintech.

10:30 - 12:15

Petak 07.10

PANEL II: Pokretanje digitalne fintech banke/usluge plaćanja: Šta je potrebno? Razvojna, regulatorna i tržišna razmatranja

Tokom 2021. godine, u Fintech industriju investirano je ogromnih 134 milijarde dolara. Prema podacima Statiste, očekuje se da će do 2024. godine vrijednost sektora dostići 188 milijardi eura. Banke širom svijeta se digitalizuju, ali inovatori često više vole da preskoče konvencionalne modele i počnu ispočetka. Hajde da saznamo šta je potrebno kada krenete od nule: ništa slično ovome nikada ranije nije urađeno. Uz moderatora Vlada Vukovića, iz CFO Coinis, naši panelisti govoriće o najvećim Fintech mogućnostima, izazovima i načinima kako da ih ublažimo:

  • Varlam Ebanoidze, direktor sektora za fintech i suptech, Centralna banka Gruzije; 
  • Vasil Shengelia, šef odjeljenja za razvoj finansijskih i supervizorskih tehnologija – stručnjak za otvoreno bankarstvo, Centralna banka Gruzije;
  • Chanan Lavi, glavni izvršni direktor i suosnivač Fintech – Kenbi, Izrael;
  •  Nika Kurdiani, zamjenik glavnog izvršnog direktora TBC banke i glavni izvršni direktor, Digital/neo Space Bank Gruzija:
  • Miloš Milošević, izvršni direktor i suosnivač, ICT/Fintech Fleka
  • Ivica Tatar, izvršni direktor i suosnivač, ICT/Fintech Logate;