speaker-photo

Predrag Lešić

CEO at Domain, Co-founder Digitalizuj.me
Predrag Lešić je rođen 24. maja 1970. godine u Splitu, Republika Hrvatska. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore, te profesionalnu karijeru započeo 1995. godine kao programer u privatnoj kompaniji F&D Lab gdje radi na razvoju prvih Windows aplikacija.
Od 1997. do 2000. radi u kompaniji “Internet Crna Gora”, prvi ISP provajder, gdje je bio među aposlenima koji su podigli, razvijali i unapređivali Internet servise u Crnoj Gori.
U 2000. godini prelazi da radi za nacionalnu kompaniju “Montenegro Airlines“ gdje razvija IT infrastrukturu od računarske mreže bazirane na IP protokolu na nivou Evrope do aplikacija za internu upotrebu u avijaciji. Osim toga, u kompaniji je uspješno implementiran i Amadeus GDS (Global Distribution System) zajedno sa svim pratećim softverima za razmjenu podataka prema drugim aviokompanijama.
Od 2008. godine, radi kao izvršni direktor kompanije “doMEn“, registra .ME domena. Njegovo iskustvo i predanost je značajno doprinjelo uspjehu .ME domena na gloalnoj sceni, kao i činjenici da je ovaj projekat u Crnoj Gori prepoznat kao najbolje javno-privatno partnerstvo.
Na kraju, ali ne i manje značajno, su-osnivač je nevladine organizacije Digitalizuj.Me. Organizacije koja od 2009. godine promoviše dobrobiti digalizacije društva.
09:45 - 11:00

Subota 08.10

Panel: Trendovi u IT industriji

Direktori lokalnih i regionalnih kompanija, koji imaju višedecenijsko iskustvo a čije kompanije uglavnom rade za strana tržišta i renomirane svjetske kompanije će razgovarati sa kakvim izazovima se susreću njihove kompanije, kako ih rešavaju, i koji su to trendovi koji nas očekuju u budućnosti, kao i kako se najbolje pripremiti za njih.

Učesnici na panelu su:
Amina Karić, Autority Partners, potpredsjednica, Bosna i Hercegovina
Nikola Kapraljević, Infinum, izvršni direktor, Hrvatska

Ivica Tatar, Logate, izvršni direktor i vlasnik, Crna Gora
Predrag Lešić,
DoMEn, izvršni direktor, Crna Gora
Dario Juričić, NSoft, izvršni direktor, Bosna i Hercegovina

Moderator: Milica Brkuljan, direktorica projekata, Bild studio

11:00 - 11:15

Subota 08.10

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori na temu "Trendovi u IT industriji"